Dr. Adina Michael-Titus (Blizzard Institute, Queen Mary University of London), SOD 1 mutasyonlu farelerde yaptığı bir çalışmada, omega-3 fatty acid eicosapentaenoic acid (EPA) diyeti ile beslenenlerde hastalığın hızlandığını gösterdi. Önceki bilgilerimize göre sağlıklı insanlarda omega-3 fatty acid eicosapentaenoic acid (EPA) rejeneratif, antioksidan etkileri olduğu düşünülüyordu. Dr. Adina, bu çalışmanın yorumunu yaparken, omega3 sadece SOD 1 mutasyonlu hayvan modelinde hastalığın ilerlemesini hızlandırabilir. Diğer Motor Nöron tipinde ve insanda bunu söylemek mümkün değildir.
Sonuçta balık yemenin ALS için insanlarda zararlı olabileceğini söylemek mümkün değil.
References:
Yip PK, Pizzasegola C, Gladman S, Biggio ML, Marino M, et al. (2013) The
Omega-3 Fatty Acid Eicosapentaenoic Acid Accelerates Disease Progression in a
Model of Amyotrophic Lateral Sclerosis. PLoS ONE 8(4): e61626.
doi:10.1371/journal.pone.0061626
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder