a) El, ön kol ve kolun tek taraflı fonksiyonuna mani olan haller veya,
b) Kalp yetmezliği veya koroner arter hastalıkları veya,
c) Kronik obstrüktif akciğer hastalıkları;
Yukarda sayılan hastalıklar gibi tekerlekli sandalyeyi hareket ettirememesi ya da hareket ettirmesi halinde kişinin sağlığının tehlikeye gireceği durumlarda, bu durumlarının Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, erişkin veya Çocuk Nöroloji uzman hekimlerinden birinin ve kalp yetmezliği veya koroner arter hastalıkları varsa ayrıca Kardiyoloji uzmanı, adı geçen branşta hekim yoksa Dahiliye uzmanı; kronik obstrüktif akciğer hastalıkları varsa ayrıca Göğüs Hastalıkları uzmanı, adı geçen branşta hekim yoksa Dahiliye uzmanının yer aldığı; mental fonksiyonlar yönünden akülü tekerlekli sandalye kullanıp kullanamayacağı hususunun ayrıca belirtildiği; psikiyatri uzman hekiminin de yer aldığı sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla akülü tekerlekli sandalye Kurumca bedelleri karşılanır.
(4) (Değişik:RG- 04/05/2013- 28637 / 26-p md. Yürürlük: 01/05/2013) Akülü tekerlekli sandalye en az; elektronik kumandalı, kapalı devre sistemiyle yokuş aşağı bile hızı ve yönü ayarlanabilir, 6-12 derece arası eğimde kullanılabilme imkanı, taşıma için katlanabilir, hız limiti ayarlanabilir, 120 kg taşıma kapasitesinde, elektronik akü şarj cihazlı, tek veya çift akü kutusu ile 24 V akülü özelliklerine haiz olmalı ve ilgili firma tarafından 2 (iki) yıl garanti, 10 (on) yıl yedek parça bulunurluk garantisi, teknik destek taahhütnamesi verilmiş olmalıdır.
AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞINDEN FAYDALANMAK İÇİN HAZIRLANACAK EVRAKLAR
1 - RAPOR
2 - REÇETE
3 - DEPO MEVCUDU YOKTUR KAŞESİ
SSK Emekli sandığı. Bağ-Kur hastaları için bağlı bulundukları SSK il müdürlüklerinden reçete arkasına “depo mevcudu yoktur” kaşesi veya yazısı alınmalıdır. (Rapor ve reçete ile müracaat ederek.)
4 - VEKALETNAME
5 - SAĞLIK KARNESİ ÖN YÜZÜ FOTOKOPtSt
6 - NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
7 - BAKMAKLA YÜKÜMLÜNÜN DE NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ
8 - TALIMATNAME
Sağlık kurulu raporu, sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden herhangi birinden alınabilir.
Kaynak:
01.08.2013 REV İŞLENMİŞ GÜNCEL 2013 SUT
EK-3C-2
Hasta deneyimleri: Devlet hastanesinden akulu sandalye için rapor çıkarmak için basvuruyoruz. Ondan sonra gün veriyorlar verdikleri gün hastaneye hastayda götürüyoruz çeşitli dr gozukuyoruz ondan sonra heyete giriyoruz heyet raporu onaylarsa akulu sandalye kullanabilir derse Raporda akulu sandalye Evet yazıyor. Ondan sonra hastane hem rapor u veriyor hem de reçete yazıyor. O reçete ile ilk önce sosyal sigortalar kurumunun ilgili bölümüne gidiliyor eğer sgk da ellerinde varsa veriyorlar yoksa dışarıdan almak için yazi veriyorlar o yazi ile sgk ile anlaşmalı sandalye satan yere gidiyorsunuz ordan alıyorsunuz onlarda evrak hazırlıyorlar o evrak larida sgk kurumuna veriyorsunuz . Ondan sonra sandalyenizi alabiliyorsunuz. 2017
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder