EYE VDJ MASA (WITH ALS Masatane Muto) 2014 yılından beri ALS (amyotrofik lateral skleroz) ile mücadele eden bir içerik yaratıcısıdır.Şu anda çeşitli sanatçılarla işbirliği yapmak ve müzik üretim sürecine meydan okumak için en son göz izleme teknolojisinin yanı sıra taze bakış açısını kullanıyor.Masatane Muto, müzik aracılığıyla sadece ALS hastalarına değil, geçmişi ve koşulları ne olursa olsun herkese güçlü umut mesajları iletiyor. Bir göz izleme iletişim cihazı kullanarak, sadece gözlerinin hareketiyle aynı anda müzik ve video (DJ ve VJ) çalmasını sağlayan bir sistem geliştirdi.Bu gelişme sayesinde müzik festivallerinde ve diğer çeşitli etkinliklerde canlı performanslar sergileyebilmiştir.Masatane Muto, çalışmalarından elde ettiği gelirin bir kısmını ALS ile ilgili daha ileri araştırmaların finanse edilmesine yardımcı olmak için bağışlamayı taahhüt ediyor.
Yasal Uyarı
Bu site, ALS hastalığı ile ilgili haber ve bilgilendirme sitesidir. Tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavi yerine geçmez. Tıbbi bir durumla ilgili sorularınız için her zaman doktorunuzla görüşün.
Dr. Alper Kaya
19 Şubat 2025 Çarşamba
4 Şubat 2025 Salı
Hasta deneyimleri (çift hortumlu solunum devresi)
İdeal solunum devresi kurulumu nasıl olmalı ?
Kurulum hakkında herkesin bir fikri var,lakin cihazların kitapçıklarını incelediğimizde ve deneyimli yoğun bakım ekiplerini dinlediğimizde karşımıza böyle bir manzara çıkıyor.
1- Bu paylaşımda "Çift kollu solunum devresi" kurulumuna örnek verilmiştir.Isıtıcı nemlendirici cihaz eklenmemiştir.
2- Ventilatör (Solunum Cihazı) cihazımızın her iki girişine "bakteri filtresi" takmamız,hem cihazı korumak,hemde hastamıza gönderilen havanın daha temiz şekilde gitmesini amaçlamıştır.
Filtrelerin değişim süresi nedir ?
* Hastamıza hava yollayan yöndeki filtreyi en geç (48 saatte 1)
* Hastamızdan çıkan hava yönündeki,cihazı koruma amaçlı taktığımız filtreyi tercihen (15 günde 1)
Not : Cihazı koruyan filtre,hastamıza nebulizatör ile ilaç uyguladığımızda ıslanıp kirlenebilir.Böyle bir uygulama yaparsanız filtreyi daha sık değiştirmeniz gerekecektir.Filtre asla ıslak olmamalı.
3- Yapılan en büyük yanlışlardan biri "HME Filtre" kullanmamak.Bu filtre mutlaka solunum devresi ile kateter mount arasında takılı bulunmalı.
* Peki ne işe yarıyor bu HME Filtre ?
* HME filtre sayesinde solunum yollarında ihtiyaç olan ısı ve nem oluşturulur.Bu sayede hastamıza ulaşan hava ısınır ve nemlenir.Balgam kurumasını engeller,trakeostomi kanülü içerisindeki tıkaç oluşumu riskini azaltır.
Filtrelerin değişim süresi nedir ?
* Kateter mount ve HME filtrenin tercihen (24 saatte 1) en geç (48 saatte 1)
Özetle : Akciğer enfeksiyonu ve tıkaç oluşumu risklerini azaltmak için bunları yapmalıyız.
Fatih Şen teşekkürler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)